Ingrediënten
- 1 bos witte asperges
- 4 kleine kipfilets
- 150 gram jonge spinazie
- Versgemalen peper en zeezout
Vinaigrette
- 1 eetlepel grove peper
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- Zeezout
- 1 bosje fijngesneden biesloop
Bereiding
Schil de asperges, de bovenste helft voorzichtig, de onderste helft royaler, tot de taaie schil verwijderd is. Snijd de snijvlakken royaal af. Kook de asperges knapperig in water met zout. Laat ze schrikken onder koud water en drogen op een keukendoek.
Kruid de kipfilets met zout en peper en pocheer ze in een beetje aspergekookvocht op een lage temperatuur afgedekt ongeveer 10 minuten.
Snijd ongeveer 5 centimeter van de bovenkant van de asperges en snijd de rest schuin in dunne plakjes. Kruid ze met zout en peper.
Was de spinazie en centrifugeer de blaadjes. Schik ze decoratief op de borden, leg de plakjes asperge in het midden en laat daar straalvormig de aspergetoppen op. Snijd de licht afgekoelde kipfilets in dunne plakjes en schik ze erbovenop. Druppel de vinaigrette erover en strooi het bieslook erover.
Dit gerecht wordt nog verfijnder als de balsamicoazijn wordt vervangen door frambozenazijn.