Assortiment boerderijwinkel

In onze boerderijwinkel vindt u gevarieerd aanbod aan diverse zelfgeteelde producten o.a.:

  • Asperges: April tot en met juni
  • Aardbeien: Mei tot en met september
  • Frambozen: Mei tot en met november
  • Jam en Sauzen

Asperges

Tijdens het aspergeseizoen verkopen wij asperges in verschillende soorten en maten. Wij kunnen asperges voor u schillen en/of sealen.
Ook voor een pan lekkere aspergesoep hebben wij geschilde en gesealde aspergestukjes, die bewaard kunnen worden in de diepvries.
Het begin van het aspergeseizoen is afhankelijk van de weersomstandigheden. Het einde van het seizoen is altijd rond de datum van 24 juni(Sint-Jan).
Naast asperges hebben wij diverse toebehoren die om een lekkere aspergemaaltijd te maken zoals eieren, aspergeham, roomboter, wijn, krieltjes en diverse sauzen & soepen.

Aardbeien

Aardbeien. Die heerlijke zomerkoninkjes. Wie houdt er niet van? Op de beschuit of in de yoghurt, of gewoon lekker ‘uit het vuistje’. Veel van de Nederlandse aardbeien komen uit de kas, maar bij ons komen de heerlijke verse Nuenense aardbeien van de volle grond. Het ras Mali Suntunerie is een hele lekkere zoete aardbei. Deze aardbeien zijn lang houdbaar en van hoge kwaliteit. En laten we eerlijk zijn, dat zijn toch gewoon de lekkerste! 

Vitamines

Aardbeien bevatten veel vitamine C. Van de populairste fruitsoorten bevat alleen de kiwi meer vitamine C. Daarnaast dragen aardbeien bij aan de inname van foliumzuur en bevatten ze heel weinig calorieën. Genoeg redenen dus om lekker te snoepen van dit gezonde fruit.

Frambozen

Frambozen zijn heel kwetsbaar, wees er dus voorzichtig mee. Fruit dat beschadigd is, gaat snel in kwaliteit achteruit. Je hoeft frambozen niet te wassen voor consumptie. Zijn je frambozen toch een beetje vuil?

Veeg ze dan met een kwastje schoon. Je kunt ze het beste koel bewaren, uitgespreid op een bord. Ze zijn dan zo’n 1 tot 2 dagen houdbaar. 

Invriezen

Wist je dat je frambozen ook kan invriezen? Leg ze op bakpapier, niet op elkaar, en vervolgens in een goed gesloten plastic bakje. Ze zijn dan zo’n 12 maanden houdbaar. 

Vitamines

Frambozen bevatten unieke antioxidanten, zogeheten ellagitannines. Ellagitannines vind je in kleine hoeveelheden in aardbeien en in sommige geneeskrachtige kruiden. Ze voorkomen dat cellen beschadigen.  

De lekkere rozerode vruchtjes zitten vol vitamine C. Daarnaast zijn frambozen een bron van foliumzuur. Frambozen zitten dus boordevol voedingsstoffen en je kan er rustig een bakje vol van nemen zonder je schuldig te voelen.