Borrelhapjes met asperges 

Crostini met gerookte zalm, asperges en dille

Ingrediënten
Voor ongeveer 10 crostini

  • ½ stokbrood in schuine pakjes
  • 2 eetlepels olijfolie met een beetje grof zeezout
  • 100 gram gerookte zalm in 10 plakjes
  • Een klein pakje aspergestukjes
  • 4 takjes dille

Bereiding
Verwarm de oven op 200 gram. Smeer ondertussen het brood in met olijfolie en een beetje grof zeezout. Bak het brood mooi bruin en knapperig in de oven.
Beleg de plakjes brood(crostini) met zal en verdeel de stukjes asperges eroverheen. Als laatste garneer je het met de dille.

Gevulde eieren met aspergemouse

Ingrediënten

  • 5 hardgekookte eieren gehalveerd
  • 2 deciliter witte wijn tot de helft ingekookt
  • 1 klein pakje asperge stukjes
  • 1 plakje
  • 1 takje peterselie fijngehakt

 Bereiding
Haal het eigeel eruit, meng dit vervolgens met de wijn. Hierna kun je de asperges(als ze gaar zijn) erdoor roeren. De eieren kunnen nu gevuld worden met het mengsel. Als laatste kunnen de reepjes ham erover gestrooid worden en maak je het gerecht af door het de garneren met peterselie.